Přeskočit na hlavní obsah

1000 důvodů, proč mít psa

Existuje 1 000 důvodů, proč mít psa?


Na   https://www.facebook.com/zivotseshibainu/ hledáme 1000 důvodů, proč mít psa. První dva důvody jsou moje a zbytek čtenářů mého blogu (postupně doplňuji). Důvody můžete přidávat i pod tento článek do komentáře. Najdeme společně 1000 důvodů, proč mít psa?



  1. Konec starostí o finance – když máte psa, tak již nemusíte řešit, co s přebytečnými penězi. Výcvik, nejlepší strava, pamlsky, pelíšky, obojky, vodítka, hračky, veterináři, … Pes vám ukáže, jak se dají peníze perfektně využít.
  2. 100 % dávka pozitivní energie – chmury, starosti, vše je pryč. Stačí se jen podívat do těch psích očí a hned vám bude připadat svět krásnější. Pes je nejlepší antidepresivum na světě.
  3. Nejlepší kámoš a společník na procházky.
  4. Vše, co spadne na zem, sežere -funguje jako vysavač.
  5. Na procházku prostě MUSÍŠ za každého počasí.
  6. Nikdo tě nepřivítá tisíckrát za den tak ochotně jako on,
  7. Zlepšení fyzické kondice.
  8. Na kafe už nemusím sama a dbá o mé zdraví.
  9. Naučí vás trpělivosti.
  10. Perfektní postelový zahřívač.
  11. Myčka, osobní trenér, klaun, kamarád, chůvička a ochranář v jednom.
  12. Nedovolí vám ztloustnout - stačí malá nepozornost a jsou to zloději masa, chlebíčků a zákusků.
  13. Obranář za plotem.
  14. Lovec myší a všech nepříjemných hlodavců.
  15. Skvělý hrabač děr.
  16. Společník do nepohody i pohody.
  17. Regulátor botníku, šatníku a veškerého nábytku - konec hádek s manželem na téma: "Ty už sis zas koupila nové lodičky?" Se psem máte permanentní omluvu pro vaše nákupy. Staré boty vám přece sežral pes.
  18. Nejvěrnější přítel člověka.
  19. Získáte tajnou přísadu do jídel: vaše jídlo je vždy o CHLUP lepší :D 
  20. Nejlepší seznamka - nikdy byste se neseznámili s tolika lidmi (i s těmi, se kterými se seznámit nechcete), nebýt venčení psa.
  21. Nikdy nebudete jíst sami.
  22. Vždy na vás někdo doma čeká.
  23. Nejlepší utěšitel - pozná, když vám není dobře a snaží se vás utěšit.
  24. Skvělý spolucestující do auta.
  25. Pes není (na rozdíl od člověka) zlý (jen v případě špatné výchovy majitelem).
  26. Zamezuje plýtvání jídlem - ideální dojídač zbytků.
  27. Super budík.
  28. Je vděčný za sebemenší pozornost.
  29. Omezuje pobyt u počítače.
  30. Nachystá vám překvapení každý den - nikdy nemůžete vědět, co váš čtyřnohý miláček udělá.
  31. Nikdy se se psem nenudíte
  32. Umí dát najevo, že má radost, když vás vidí.Neumí ji předstírat, takže víte, že ta radost je skutečná a že vás má skutečně rád.
  33. Konec s tichou domácností. Bojíte se ticha? Pořiďte si psa, rozmazlete ho a máte po tichém domově :)


1000. Psi jsou prostě nejlepší 💓




Komentáře

  1. To s tou procházkou za každého počasí je pravda. Sice když prší nadávám,ale jsem ráda, že jsem venku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Se psem k Balatonu

Balatongyörök Léto už sice pomalu končí, ale tento článek bude aktuální každý rok. Na začátku musím přiznat, že jsem byla dost skeptická vůči letní dovolené se psem. Přece jen je něco jiného, když vezmete psa na víkend po Čechách nebo někam na hory a něco jiného, když jedete k moři, v našem případě k Balatonu. Zpětně ale musím říci, že jsem byla moc ráda, že jsme ji vzali s sebou a to i přesto, že nás v mnoha ohledech omezovala a dovolená byla přece jen jiná, než kdybychom Šejminku s sebou neměli. Základní tipy, jak se psem k Balatonu: Hrad Sümeg Zařiďte si cestovní pas pro psa – zní to složitě, ale pas funguje jako očkovací průkaz. Dojděte si ke svému veterináři, který vám pas vystaví, a zároveň s tím psa naočkuje. Pokud tedy víte, že se psem budete chtít někdy vycestovat, nechte mu pas vystavit automaticky při očkování, protože jinak ho budete muset přeočkovat, i když ještě jeho očkování bude v platnosti. Po vystavení pasu, a tedy po přeočkování, může pes vycestov

Článek o šibách, který nebude v časopise

Jaké to je mít doma shiba-inu? Šiba je velmi odlišná od ostatních plemen. Je velmi inteligentní a paličatá. Žije ve svém světě a do toho pouští jen vyvolené. Být pánem šiby, je jakési privilegium, které si uvědomíte až při soužití s ní. Mít doma šibu je jako žít na houpačce, nikdy nevíte, co udělá. Někteří možná namítnou, že to nelze vědět u žádného psa, ale u šiby je to přece jen jiné. Možná je to právě její vysoká inteligence, která z ní dělá výjimečného psa. Většina psů se podřídí tomu, co chce jejich pán, ale šiba taková není. Vy musíte pochopit ji. Musíte ji respektovat a stanovovat hranice velmi opatrně, protože cokoliv uděláte špatně, xkrát se vám vrátí. Šiba není klasický pes, je to snad jiný živočišný druh. Je hrozně věrná, oddaná, ale přitom maximálně samostatná. Ona pány svým způsobem nepotřebuje, oni prostě potřebují ji. Je hodně klidná a rozvážná. Prostě nad vším hrozně dlouho přemýšlí. Je čistotná a tichá, takže ideální pes do bytu.  Je shiba vycvičitelný pes?

Můj pes není liška!

Shiba-inu Miluji to, co Šejmi každý den vymyslí. Miluji její povahu, to jak je paličatá, dominantní, sladká a nádherná. Každý den děkuji za to, že ji mám. A jsem víc a víc hrdá na to, že je celá moje (naše). Vždy se dmu pýchou, když ji venčím a ona kráčí jako královna. Našlapuje zlehka, s noblesou. Nejen, že rozzáří můj den, ona rozzáří i celé město, kterým procházíme. Má hrdost snad ani nemůže být větší. Větší nemůže být ani má jistota, že je to ten nejkrásnější pes na celém světě (stejně tak, jako má tuhle jistotu každý majitel psa). Zaručeně. Tento krásný pocit mi může zkazit jen jediné. Typická věta kolemjdoucího: „Ty jo, ta vypadá jako liška“…. A z pocitu hrdosti je pocit marnosti. Někteří trvají na tom, že to určitě liška je. Jedna malá holčička se mě dokonce se strachem v očích ptala, co je to za zvíře a nevěřila tomu, že je to pes. Je to marné, je to marné, je to marné… No tak, můj pes vážně není liška! Já to musím vědět! Můj děda totiž mnoho let na vesnici liš