
Suroviny na játrové sušenky
270 g očištěných kuřecích jater250 g ovesných vloček
2 žloutky
1 velká mrkev
Postup přípravy
Příprava je naprosto jednoduchá. Vložíte do mísy játra, ovesné vločky a 2 žloutky a vše rozdrtíte tyčovým mixérem. Chvíli to trvá než se vytvoří rozdrcená hmota. Mně se dlouhou dobu zdálo, že je tam těch vloček moc, ale nebylo, bylo jich akorát. Když je již vše rozdrcené, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a jen zlehka promixujeme tyčovým mixérem. Celou směs rovnoměrně naneseme na plech o výšce cca půl centimetru.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C 8 minut. Potom plech vyndáme z trouby a vykrajovátkem vykrojíme libovolné tvary, odkrojky necháme také na plechu a opět vložíme do trouby, kde pečeme dalších cca 8 minut.
Sušenky hlídejte, ať se vám nepřipálí, protože doba pečení závisí na tloušťce těsta a samozřejmě vaší troubě. Sušenky vyndaváte ještě měkké. Vyndané vám potom na plechu mírně ztvrdnou, ale přesto budou uprostřed vláčné.
PSÍ BLOG
Náš Facebook: https://www.facebook.com/zivotseshibainu/
Náš Instagram: @zivotseshibainu
Poznámka k receptu.
- Mohou psi játra? Ano, ale v malém množství a ne pravidelně. Syrová játra nebo časté podávání jater vařených může mít totiž za následek toxicitu vitaminem A.
- Mohou psi ovesné vločky? Ano, jsou dokonce pro ně velmi zdravé. Posilují kosti, uklidňují nervový systém apod. Většinou se doporučuje je podávat rozvařené ve vodě, protože jsou tak lépe pro psy stravitelné. Opět platí, všeho s mírou.
PSÍ BLOG
Náš Facebook: https://www.facebook.com/zivotseshibainu/
Náš Instagram: @zivotseshibainu
Komentáře
Okomentovat