Přeskočit na hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky pro pejsky

Za necelý měsíc jsou tu Vánoce, a kdo by si víc zasloužil vánoční dárky, než naši pejsci. Ta stvoření, která nás vítají vždy, když se vracíme domů a celý rok nám dělají ten svět o chlup lepším.
Naši pejsci, členové rodiny, bez nichž si nedokážeme představit život a kteří jsou nám oporou vždy, když to nejvíce potřebujeme.

Oni na nás ani na minutu nezapomenou, tak na ně nesmíme zapomenout ani my, při vybírání vánočních dárků.

Tento článek píši proto, abych vám připomněla ta němá, skromná stvoření, a abych vám poskytla nějakou inspiraci. Moc dobře vím, že ne každý může za dárky hodně utratit, a tak se budu snažit poskytnout tipy pro všechny, v různých cenových relacích.

Balíček Dogsie

Skvělým tipem na vánoční dárky jsou balíčky s překvapením od Dogsie a Šejminka letos také jeden dostane. Na stránkách www.dogsie.cz stačí vybrat měsíční plán podle velikosti psa a budou vám chodit balíčky, u kterých do poslední chvíle nebudete vědět, co v nich bude, ale budete vědět, že kromě radosti svého psa přispějete i na pomoc pejskům. 20 % z výdělku z každého balíčku jde totiž na pomoc psům v nouzi. A co v balíčku bude? Dozvíte se stejně jako váš pes až pod stromečkem, ale vždy je to něco zdravého a dobrého.

Hračky pro psy

Samotnou kapitolou jsou hračky pro psy a já osobně jsem zastáncem toho, že čím méně peněz, tím více zábavy. Při výběru záleží hodně na tom, co má váš pes rád. Náš například miluje všechny plyšové hračky. Jedním z TOPů je pro něj plyšová myš z IKEI, kterou seženete za 49 korun. Skvělá hračka za málo peněz. Navíc slouží i jako dobrý polštář. Na trhu je spousta plyšáků, ale podle mne jsou zbytečně předražení na to, že většinou vydrží pár minut.

Podobnou levnou variantou je starý dobrý tenisák, za kterým vydrží psi běhat celou věčnost. Horší je, že se k němu nedá přikoupit i parťák na házení. Nevím jak letos, ale před rokem jsme kupovali v Tescu v akci celý pytel tenisáků a vyšlo to fakt levně.

Abychom mysleli i trochu na zdraví našich pejsků, můžeme jim pod stromeček dát "dentální hračky", při jejichž kousání si pejsci čistí zuby a některé navíc obsahují i různé příchuti na osvěžení dechu. Seženete je v různých cenových variantách od přibližně 40 korun výše. Za Šejmi jsou nejlepší dentální míčky, protože jak to není kulatý nebo plyšový, tak jí to nezajímá.😆

A kdybyste chtěli opravdu hodně ušetřit, co třeba pejskovi zabalit pod stromeček klacík z lesa? Myslím, že ten mu udělá tu největší radost. Co na tom, že bude doma z toho trochu nepořádek. Stejně budete uklízet tuny vánočního papíru a popadaného jehličí, tak se v tom pár třísek ztratí.

Pamlsky

Nevím jak u vás, ale v naší rodině je pravidlem, že pes dostane vždy nějaký pamlsek. I u nich je pro mne důležité, aby to byl pamlsek zdravý . V tomto ohledu miluji pamlsky MARP, které můžete vybírat například zde. Pamlsky jsou v potravinářské kvalitě, s nižším obsahem tuku a cholesterolu. Za Šejmi naprostá spokojenost.

K mé nelibosti u nás frčí i sušené plíce. Hrozně to smrdí, ale Šejmi to miluje, tak trpím a pravidelně kupuji. Vlastně se jednou zrovna teď, při mém psaní, Šejmi láduje.

Dárky vlastní výroby

Tipy na dárky vlastní výroby mám v podstatě dva. Jsou jimi fleecová přetahovatadla a senzorický koberec. Oboje zvládnete jednoduše vytvořit sami a za pár korun. Na fleecové přetahovadlo potřebujete fleecovou látku dvou barev. Látku seženete v každé galanterii, na internetu nebo můžete rozstříhat starou deku či mikinu, a pak už stačí jen postupovat podle návodu na obrázku níže a hračku budete mít během chvíle hotovou.

Podobně rychlé je to se senzorickým kobercem. To je koberec, který se běžně vyrábí pro lidi na stimulaci chodidel a na internetu k němu naleznete spoustu návodů, a já ho doporučuji vyrobit i pejskům. My totiž vloni jeden takový (lidský) dostali a Šejmi si s ním hned začala hrát a mohu říct, že u toho hraní zůstala docela dlouho. Postupně vytahovala nitě z koberce a pacičkou se snažila vytrhat kamínky. Je to super dárek pro psy, co si rádi dlouho hrají a nad vším přemýšlí. Pokud váš pes ale zdemoluje vše do pěti sekund, raději s výrobou ani neztrácejte čas. Na koberec můžete připevnit vše, co má váš pes rád, včetně pamlsků, šišek. Super jsou provázky a klacíky.


Zdroj: http://fastncrazy.blogspot.cz/
Tak to je vše. Samozřejmě můžete otevřít první e-shop a naházet do virtuálního košíku vše, co vám přijde pro pejska dobré, ale já jsem vám chtěla přinést trochu netradiční tipy, které nikde nenajdete. A ono nakonec není tak důležité, jaký dárek pejskovi dáte, ale kolik lásky mu věnujete každý den. Krásné Vánoce všem.

PSÍ BLOG
Náš Facebook: https://www.facebook.com/zivotseshibainu/
Náš Instagram: @zivotseshibainu




Komentáře

  1. Chcete-li koupit hračky pro psy? Zde najdete takovéto hračky, které jsou dokonalým způsobem, jak pobavit a stimulovat vašeho pejska. Od interaktivních hraček až po žvýkací hračky, nabízíme širokou škálu možností. Každá hračka je navržena s ohledem na bezpečnost a potřeby psů. Překvapte svého pejska těmito skvělými hračkami a sledujte, jak si užívá radost a zábavu. Jsou to skvělé prostředky pro fyzickou aktivitu, mentální stimulaci a vazbu s vámi. Buďte kreativní a vyberte hračky, které odpovídají velikosti, věku a preferencím vašeho psa. Přineste mu nové zážitky a radost těmito hračkami, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly jeho potřebám a přinášely dlouhé hodiny zábavy. Hračky pro psy jsou prostě nejlepším způsobem, jak je rozmazlovat a poskytnout jim aktivní a radostný život.






    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Se psem k Balatonu

Balatongyörök Léto už sice pomalu končí, ale tento článek bude aktuální každý rok. Na začátku musím přiznat, že jsem byla dost skeptická vůči letní dovolené se psem. Přece jen je něco jiného, když vezmete psa na víkend po Čechách nebo někam na hory a něco jiného, když jedete k moři, v našem případě k Balatonu. Zpětně ale musím říci, že jsem byla moc ráda, že jsme ji vzali s sebou a to i přesto, že nás v mnoha ohledech omezovala a dovolená byla přece jen jiná, než kdybychom Šejminku s sebou neměli. Základní tipy, jak se psem k Balatonu: Hrad Sümeg Zařiďte si cestovní pas pro psa – zní to složitě, ale pas funguje jako očkovací průkaz. Dojděte si ke svému veterináři, který vám pas vystaví, a zároveň s tím psa naočkuje. Pokud tedy víte, že se psem budete chtít někdy vycestovat, nechte mu pas vystavit automaticky při očkování, protože jinak ho budete muset přeočkovat, i když ještě jeho očkování bude v platnosti. Po vystavení pasu, a tedy po přeočkování, může pes vycestov

Článek o šibách, který nebude v časopise

Jaké to je mít doma shiba-inu? Šiba je velmi odlišná od ostatních plemen. Je velmi inteligentní a paličatá. Žije ve svém světě a do toho pouští jen vyvolené. Být pánem šiby, je jakési privilegium, které si uvědomíte až při soužití s ní. Mít doma šibu je jako žít na houpačce, nikdy nevíte, co udělá. Někteří možná namítnou, že to nelze vědět u žádného psa, ale u šiby je to přece jen jiné. Možná je to právě její vysoká inteligence, která z ní dělá výjimečného psa. Většina psů se podřídí tomu, co chce jejich pán, ale šiba taková není. Vy musíte pochopit ji. Musíte ji respektovat a stanovovat hranice velmi opatrně, protože cokoliv uděláte špatně, xkrát se vám vrátí. Šiba není klasický pes, je to snad jiný živočišný druh. Je hrozně věrná, oddaná, ale přitom maximálně samostatná. Ona pány svým způsobem nepotřebuje, oni prostě potřebují ji. Je hodně klidná a rozvážná. Prostě nad vším hrozně dlouho přemýšlí. Je čistotná a tichá, takže ideální pes do bytu.  Je shiba vycvičitelný pes?

Můj pes není liška!

Shiba-inu Miluji to, co Šejmi každý den vymyslí. Miluji její povahu, to jak je paličatá, dominantní, sladká a nádherná. Každý den děkuji za to, že ji mám. A jsem víc a víc hrdá na to, že je celá moje (naše). Vždy se dmu pýchou, když ji venčím a ona kráčí jako královna. Našlapuje zlehka, s noblesou. Nejen, že rozzáří můj den, ona rozzáří i celé město, kterým procházíme. Má hrdost snad ani nemůže být větší. Větší nemůže být ani má jistota, že je to ten nejkrásnější pes na celém světě (stejně tak, jako má tuhle jistotu každý majitel psa). Zaručeně. Tento krásný pocit mi může zkazit jen jediné. Typická věta kolemjdoucího: „Ty jo, ta vypadá jako liška“…. A z pocitu hrdosti je pocit marnosti. Někteří trvají na tom, že to určitě liška je. Jedna malá holčička se mě dokonce se strachem v očích ptala, co je to za zvíře a nevěřila tomu, že je to pes. Je to marné, je to marné, je to marné… No tak, můj pes vážně není liška! Já to musím vědět! Můj děda totiž mnoho let na vesnici liš